Domotica 2.0

Ontwerp en installatie

Niet meer enkel voor de grote villa's en kantoorpanden: onze systemen zijn betaalbaar, betrouwbaar en kunnen meegroeien naar gelang uw behoefte. Begin klein, en bouw langzaam aan úw Slimmer Huis... maar wel met backup: Wij denken met u mee, gesteund door ervaring en expertise en bieden hulp wanneer nodig.

Huisautomatisering & Domotica

Domotica

Domotica, huisautomatisering, Smart Home.. termen waarmee uiteindelijk allemaal hetzelfde bedoeld wordt: het automatiseren van processen in en rond uw huis. De wens om zaken te automatiseren kan verschillende oorzaken – redenen- hebben. Wellicht vanuit het kader van veiligheid (beveiliging), maar ook vanuit energiebesparing, gemak, of omdat u het gewoon leuk vindt. Daarnaast is er ook nog een groep mensen voor wie het vooral functioneel is: in het kader van (langer) zelfstandig kunnen wonen wordt domotica veel toegepast in de zorg, en voor de ondersteuning van senioren.

Wat Is Domotica 2.0?

Domotica is niets nieuws, al jaren worden grote overheidsgebouwen zoals gemeentehuizen en scholen, bedrijfspanden, kantoren maar ook luxe woonhuizen voorzien van automatisering om geld te besparen, comfort te verhogen en veiligheid te vergroten. Waar dit voorheen een techniek was die enkel bekabeld aangelegd kon worden, inclusief een navenant fors prijskaartje, zijn er met de opmars en ontwikkeling van draadloze technieken ook betaalbare oplossingen op de markt verschenen. Veel van die oplossingen hebben echter betrouwbaarheids-issues: beperkt bereik, gevoelig voor storingen en onveilig.

Domotica 2.0 is de opvolger van bekabelde gebouw-automatisering. Het heeft het beste van de twee technieken: betrouwbaar, veilig, draadloos én betaalbaar. Daarnaast is het modulair uitbreidbaar (start met een basis, en laat het systeem “meegroeien” naar gelang uw behoefte), integreerbaar met andere systemen (zoals een alarm, camerabewaking of toegangscontrole) en gebruiksvriendelijk. Kortom: dát is domotica 2.0 !

Bij Automatiseren gaan we wat dieper op de onderliggende techniek in.

Mogelijkheden

Wij hebben de meest gebruikte domotica-toepassingen opgesplitst in een aantal categorieën:

Rolluiken – Zonweringen – Verlichting – Klimaatregeling en Automatiseren in het algemeen.

Na oplevering

Nadat wij uw domotica-installatie opgeleverd hebben, heeft u in principe 4 mogelijkheden:

1. Wij installeren, programmeren, beheren en onderhouden uw installatie volledig
2. Wij installeren, programmeren en onderhouden uw installatie
3. Wij installeren en programmeren bij oplevering
4. Wij doen alleen de installatie en geen programmering

Onder installeren verstaan we het technisch gebruiksklaar maken van de installatie, waarbij modules aangesloten en aangemeld worden op het systeem, en beide getest worden op correcte werking (optie 4). Bij het programmeren gaan we, in overleg met u – en volgens uw wensen, een gebruiksklaar systeem opleveren, ingericht met scenes en schakelingen en geïnstalleerd op uw tablets en telefoons (optie 3). De ervaring leert dat een eenmaal ingericht systeem naderhand aan alle kanten nog aangepast wordt: het beheer.

Beheer

Schakelmomenten die in eerste instantie bij installatie handig leken, blijken in de parktijk net niét helemaal handig. 5 Minuutjes later, half uurtje eerder.. Dat ene lampje moet meeschakelen met een ander lampje.. kortom: “finetuning” oftewel fijnafstemming. Sommige klanten vinden een nieuwe hobby in domotica, en gaan volop experimenteren met instellingen, nieuwe modules en nieuwe programmeringen. Vaak is het dan fijn om technische backup te hebben voor als er iets mis gaat. Bij optie 2 heeft u de mogelijkheid om remote support bij ons af te nemen:
Remote Support: u heeft dan recht op technische ondersteuning, op afstand, maximaal 4x per jaar. Wij nemen dan via internet uw domotica systeem over, en herstellen of verhelpen het probleem. Heeft u per ongeluk iets gedaan wat niet niet vanaf afstand op te lossen is, dan hoeft u geen  voorrijkosten voor de monteur te betalen, en krijgt u een korting van 30% op het uurtarief.

Volledig Ontzorgd

Kiest u voor optie 1, dan heeft u helemaal geen omkijken naar het technische gedeelte van uw installatie: wij passen dit geheel naar uw wens aan en maken afspraken met u omtrent de frequentie waarop we aanpassingen doen. Remote support is hier automatisch onderdeel van.

Hulp op afstand... Met de Remote Support-service kunt u rekenen op hulp bij problemen die u zelf niet opgelost krijgt. Een veilig gevoel !

Scroll naar top